lauantai 21. huhtikuuta 2012

Omenaperunamuhennos

Pääsiäisaterialle valmistui omenaperunamuhennos, jonka reseptin löysin Isoäidin reseptillä -blogista (suosittelen muutenkin tutustumaan).
 http://isoaidinreseptilla.blogspot.com/2012/03/peruna-ja-omenamuhennos.html

Eli 3 isoa perunaa, kaksi hapanta omenaa (Granny Smithiä), 1 dl vettä, 0,5 dl kermaa, 1 rkl voita ja 0,5 tl suolaa. Nämä siis alkuperäisen respin ainekset. Itse lisäsin vielä hieman mustaa pippuria, pienen tipan sitruunamehua ja pikkuruisen hyppysellisen sokeria. Ja hyvää tuli!

Kuori ja kuutio perunat ja hauduta ne puolipehmeiksi eli ei aivan kypsiksi. Kuori ja kuutioi omenat samankokoisiksi paloiksi kuin perunat (tämä ei ole tiedettä eli ei tarvitse viivottimen kanssa kuutioida). Kiehauta vesi, kerma, voi suola ja mahdolliset muut mausteet ja lisää perunat ja omenat. Hauduttele miedolla lämmöllä kunnes perunat on kypsiä, omenat pehmenneet ja kattilassa on muhennosta eikä peruna- ja omenanpaloja kermakastikkessa.

Jos aterialta jää tätä yli, toimii tämä erinomaisesti myös kylmänä joko sellaisenaan tai esim. ruisleivän päällä! Omenan tuoman raikauden ansioista tämä sopi hyvin nimenomaan kevääseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti