lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kömpelö aloitus

Tervehdys kömpelön aloituksen muodossa!

Nautin suunnattomasti ruuanlaitosta ja leipomisesta. ja se on parhaita tapojani rentoutua! Hyvä inspiraationlähde on jaetut ruokakokemukset, ja Facebookin ruoka-aiheisissa tilapäivityksissä (joita alkoi kertyä paljon!) tuntui tila aina loppuvan kesken. Ruokablogien ja muun internetin ihmemaailman lisäksi inspiraatio löytyy keittokirjoista. Keittokirjoja löytyy kyllä toistakymmentä, mutta luetuimpia ovat Otavan suuri keittokirjaa ja Kotiruoka (molemmat uusia painoksia).
Pidän sesongin ja juhlapyhien mukaan kokkaamisesta, mutta ruokalistalle mahtuu kyllä kaikkea laidasta laitaan. Teema-ateriat esim. jonkin maan mukaan kuuluvat vakiohuveihin.
Taloudessa asustaa kanssani mies, joka syö mielellään välillä lihaa, ja tarkoitus on laittaa kasvisruokien yhteyteen aina, miten niistä saa helposti muunnettua liharuokaa joutumatta laittamaan kahta ateriaa.
Tavoitteeni tällä hetkellä ruuanlaiton suhteen on opetella tekemään kunnollista pastaa, käsittelemään kokonaisia kaloja ja simpukoita ja saada kunnollinen tarte tatin onnistumaan. Näiden lisäksi tiedossa on sesonkien mukaisia herkkuja, puurokokeiluja, ruisleipää ja leivoksia!

Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti