maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kookosnuudelikeitto (vai pata?)

Mausteiset kookoskeitot maistuvat tässä taloudessa paremmin kuin hyvin. Viime launtain saunaillalle valmistui kasviskookosnuudelikeitto.

Käytin:
kolme nyyttiä munanuudeleita (Blue Dragon)
purkki kookosmaitoa
purkki tomaattimurskaa (tykkään rainbow luomutomaattimurskasta)
vihreitä papuja (sattui olemaan purkkiversiona, suositteln kuitenkin mielummin vaikka pakasteesta)
purjon loppu
1 iso sipuli
valkosipulia
chiliä ja muita mausteita
punainen paprika
valkokaalia reilu nyrkin kokoinen pala

Suikaloin paprikan ja kaalin, sipulin ja purjon jätin melko isoiksi paloiksi. Kuullotin ne kattilassa kevyesti ja lisäsin tomaattimurskan ja vettä. Sitten lisäsin mausteet eli chilitahnaa n. 3 tl, inkivääritahnaa 1 tl, tulista currya 2 tl, kurkumaa, mustaa pippuria, kuivattua basilikaa hulahti vähän reilummin, soijaa, sitruunamehua, thaimaalaista kalakastiketta (fondityyppinen, suolainen), sokeria 1 rk ja valkosipulit pieninä kuutioina. Keitin hommaa n. 20 min eli kun kaikki kasvikset on pehmennyt.

Sitten lisäsin nuudelit ja kookosmaidon ja aivan viimeiseksi pavut, koska ne olivat jo valmiiksi niin pehmeitä. Jos pavut on pakkasesta, ne kannattaa laittaa jo vähän ennen nuudeleita. Taitoin kuivat nuudelinyytit muuten kahtia, että ne sekottuisivat paremmin keittoon. Tässä vaiheessa kannattaa lisätä  vettä tai kasvislientä vähän reilummin, koska nuo munanuudelit imevät sitä itseensä paljon. Minulle kävi siis niin, että kun nuudelit olivat kypsiä, kattilassa oli keiton sijaan pataa. Tosin hyvin se toimi niinkin!

Mausteista lisäisin seuraavalla kerralla korianteria. Kasvisten lisäksi tähän sopii erinomaisesti kaikenlaiset ravut ja tofu. Jos lihaa haluaa lisätä, niin tähän voi lihansyöjille paistaa kylkeen esim. kanan fileesuikaleita ja lisätä niitä sitten keiton päälle. Ruokajuomana oli Keisarin EloVehnää, joka on siis suodattamaton vehnäolut, ja toimi tulisen keiton kanssa loistavasti!

(Kuvia muistin ottaa vasta rippeistä, eikä yksikään halunnut onnistua eli tämäkin valitettavasti ilman kuvaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti