torstai 10. toukokuuta 2012

Yksinkertaista mutta maukasta´

Kaapista löytyi vähän kasviksia ja keittoa teki mieli. Yksikertainen on usein hyvä linja arkiruuan suhteen, ja kun on hyviä tuoreita kasviksia niin on välillä ihanaa vain nauttia niistä eikä suuremmin maustella.

Yksinkertainen kasviskeitto

Tarvitset:
kasviksia.
(suolaa, pippuria, sitruunaa, yrttejä..)

Omasta kaapista löytyi tällä kertaa perunaa, sipulia, porkkana ja kukkakaalia. Jätin sipulit melkoisen isoiksi suikaleiksi. Kukkakaalit jätin tuollaisiksi "kukiksi" ja perunat lähti kuutioksi ja porkkana ohuehkoiksi siivuiksi. Parasta tähän olisi lisätä kasvislientä, mutta koska sitä ei ollut niin ilmankin pärjättiin. Lientä maustoin valkoviinietikalla, mustapippurilla, persiljalla, timjamilla ja hyppysellisellä rakuunaa ja sirtuunan kannalla. Suolan lisäsin vasta loppuvaiheessa, porkkana ja peruna kun imevät sen kaiken muuten itseensä. Vaikka tuossa useamman mausteen mainitsinkin niin kaikkea oli vähän eikä kyseessä ole mikään voimakkaan makuinen keitto. Keittoa sitten vain keitellään kunnes kaikki kasvikset on kypsiä.



Tällaisen yksikertaisen kasviskeiton kaveriksi sopii hyvin esimerkiksi lämpimät voileivät. Niitä ei löydy kuvasta, koska ne syötiin itse asiassa toisena päivänä, mutta tulipa nyt vain mieleen että voisivat sopia hyvin yhteen.

Lämpimiin voileipiin käytän mieluiten ruispaloja. Niille ripottelen oliiviöljyä tai sipaisen voita. Sitten joko hieron leipiä halkaistulla valkosipulin kynnellä tai murskaan/silppuan pienen kynnen per leipä (tai teen molemmat). Sitten suikaloin ohuiksi viipaleiksi sipulia. Yksi keksikokoisen sipulin puolikas riittää n. kuuteen leipään. Sitten päälle tomaattisiivuja ja siihen päälle basilikaa ja oreganoa ja timjamia, halutessa myös mustapippuria ja hyppysellinen suolaa. Lopuksi päälle juustoraastetta. Ja tuo juusto todella kannattaa raastaa eikä vain ottaa juustohöylällä siivuja. Raasteena juusto sulaa paljon tasaisemmin. Sitten leivät uuniin n. 225 asteeseen n.10 min, eli kunnes juusto on saanut vähän väriä.

Yksinkertaista ja maukasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti