lauantai 5. toukokuuta 2012

Piirakka on parasta munavoilla

Näin se vaan on. Tällä kertaa piirakat olivat vappuna pakastimeen unohtuneita coctail-piirakoita. Parhaita ovat tietty kotitekoiset, mutta joskus tarvitsee oikoteitä. Couscous-salaatti sai siis kaverikseen karjalanpiirakoita munavoilla.

Couscous-salaattiin tarvitset (tähän voi kyllä laittaa melkein mitä vain haluaa):
couscousia
fetaa tai mitä juustoa nyt tekee mieli
sipulia
omena
maustekurkku
porkkana
kastike:
oliiviöljyä
sitruunamehua
sinappia
mustapippuria
persiljaa
suolaa
sokeria

Kuskusin valmistan niin, että mittaan kulhoon kuskusin, ja laitan vettä kiehumaan, jota sitten mittaan saman verran kuin kuskusia. Kuivan kuskusin sekaan saatan heittää esim.persiljaa tai muita yrttejä, vähän suolaa ja joskus jopa paprikaa tai kurkumaa. Sitten tosiaan kiehuvaa vettä sekaan, ja kansi päälle pariksi minuutiksi. Sitten erottelen jyväset kaapimalla haarukalla kerros kerrokselta pohjaan asti ja lisään joko lorauksen öljyä tai nokareen voita. Kuskusia sattui olemaan purkin pohjalla 1 dl ja se riitti tähän salaattiin ihan hyvin.
Omena kuutioiksi, sipuli ohuiksi suikaleiksi, porkkana melko ohuiksi viipaleiksi, maustekurkku kuutioiksi, feta palasiksi, ja kaikki sekaisin.
Kastikkeeseen oliiviöljyä kunnon loraus, sitruunamehua n. 1 tl, sinappia riippuen sen vahvuudesta n. 1 tl, vähän suolaa (riippuu suolasiko kuskusin vai) ja sokeria n. 1 tl  ja halutessa yrttejä. Kaikki kunnolla sekasin ja salaatin joukkoon.

Munavoi kuuluu sellaisiin vähän herkumpiin ruokiin, ei siis mitään jokapäiväistä arkiruokaa. Tällä kertaa käytin kaksi keitettyä kananmunaa ja määrän x oivariinia. Murskasin keitetyt kananmunat haarukalla ja sekoitin joukkoon vähän aikaa huoneenlämmössä pehmenneen oivariinin (olisiko sitä ollut reilu 50 g) ja maustoin tillillä. Rakenteeseen saa vähän keveyttä lisäämällä vähän raejuustoa. Nyt vain en yksin sitä varten jaksanut mennä kauppaan. Ennen tarjoilua munavoin kannattaa antaa olla kylmässä, etenkin jos voi ehti päästä todella pehmeäksi (ja tuo oivariinihan pehmenee nopeasti). Erittäin herkullinen arkiateria ja valmistui nopeasti ja hyvin vähällä vaivalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti